Artikler om Aktiviteter inne (52)

Omvendt julekalender
Omvendt julekalender

I år som i fjor arrangerer SOS Barnebyer Omvendt julekalender. I den omvendte julekalender skal barna lære å gi i stedet for å få. Kanskje er det noe for din skole?

Les hele artikkelen04.11.2013
Spiselige Halloweentips!
Spiselige Halloweentips!

Trenger du noen Halloweentips som både ser fint ut og smaker godt? Her er en liten samling kreative, smakfulle, morsomme og enkle tips.

Les hele artikkelen29.10.2013
4. klassegutt snekret fotballbane
4. klassegutt snekret fotballbane

Denne gutten går i 4. klasse og har nettopp snekret sin egen fotballbane til innebruk. Se så enkelt det går med Klatrebarnas nye konsept: la barna lage lekene selv i samspill med voksne.

Les hele artikkelen18.10.2013
Lag figurer av kastanjenøtter

I disse tider faller kastanjenøttene ned fra trærne. En kreativ sjel i Danmark har plukket opp nøttene og laget noen søte figurer. Ideen er så god at jeg gjerne sprer den videre!

Les hele artikkelen14.10.2013
Maling med bobleplast

Barna synes det er gøy å klemme på bobleplast. Nå kan de også bruke plasten til å lage kunstverk.

Les hele artikkelen11.09.2013
Snakk med barna om valget

Vi er midt i valgkampen og valget fyller alle TV-kanaler. Hvordan snakker du med barna om valget? Her kommer et par gode tips.

Les hele artikkelen26.08.2013
Gave til en tredjeklassing

Vi er i det gavmilde hjørnet. Denne gangen har vi lyst til å gi noen herlige kort til en 3.-klassing. Disse kortene stimulerer barnet til å tegne med tall. På en enkel og morsom måte brukes tallene til å lage figurer.

Les hele artikkelen23.08.2013
Ferieminnebok

Ferien går mot slutten og det er ikke alltid barna husker det samme som oss voksne. Helt siden barna lærte å skrive har de hatt en ferieminnebok på hytta. Dette geniale tipset ønsker jeg å spre videre.

Les hele artikkelen07.08.2013
Naturens egen leire

Denne bloggeren fant blåleire ute i naturen og laget dekorasjoner sammen med barna sine. Veldig kreativt å komme på, synes jeg! Resultatet ble fint og jeg har fått noen fine bilder fra Smuleskogens blogg. Vil du se?

Les hele artikkelen20.06.2013
Sunn og travel: Middag for to dager

Aktiviteterforbarns nye konsept, Sunn og travel, gir deg middagsoppskrifter laget raskt og fra grunnen. Tipsene får vi fra Instagram. Her får du et tips på middag laget for to dager. Jeg brukte 30 minutter på å lage det.

Les hele artikkelen09.06.2013
Hva gjør vi med alle perlefigurene?

Det er koselig når barna perler og ofte kommer de hjem fra barnehagen med slike små kunstverk. Hva gjør vi med dem? Vi kan jo ikke bare kaste det? Her kommer noen gode perletips!

Les hele artikkelen06.06.2013
Pannekaker med to ingredienser

Disse magiske pannekakene er laget av to ingredienser! Jepp, du hørte riktig! TO. Oppskriften er: 1 MODEN BANAN og 2 EGG = 8 SMÅ PANNEKAKER. På bildet er det 7. Det er fordi jeg spiste den ene før jeg tok bildet.

Les hele artikkelen04.06.2013
Pannekaker til middag, i matpakke og til kvelds

Jeg laget disse pannekakene basert på en oppskrift jeg fant på Marias matblogg. Vegetarretten falt i smak hos barna mine og kan fint brukes både til middag, kvelds og i matpakka.

Les hele artikkelen15.05.2013
Solbollekake

Denne solbollekaken smiler mot meg på en solrik dag. Derfor deler jeg den gjerne med deg.

Les hele artikkelen08.05.2013
Lær alfabetet med ABC-kort

Nå kan poden lære alfabetet på en ny, kreativ og morsom måte. Ved hjelp av ABC-kortenes morsomme illustrasjoner vil barna lære seg dette på null komma svisj!

Les hele artikkelen04.05.2013
Tips til en sunnere bursdag

I dag feiret sønnen min dobbeltbursdag med kompisen i klassen. På bursdagene pleier vi å kutte ut brusen og heller la ungene mikse sine egne drinker ved hjelp av farris, juice og frosne jordbær. Det er alltid populært!

Les hele artikkelen04.04.2013
Koke egg med blomster og løskall

Det beste med å drive Aktiviteter for barn er at jeg får så mange fine henvendelser med gode råd og tips. Ane Margrethe har sendt meg et tips om å koke egg med blomster og løkskall. Se så flotte de er!

Les hele artikkelen26.03.2013
Å koke egg med løkskall

Har du noen gang forsøkt å koke egg med løkskall? I går kokte jeg disse påskeeggene sammen med barna mine.

Les hele artikkelen25.03.2013
Lim perler på lerret

Liker barna dine å perle og hva gjør du med de små kunstverkene etter de er strøket? Etter at mine barn gikk helt amok på perlefronten bestemte jeg meg for å lime de små figurene på lerret.

Les hele artikkelen11.03.2013
Lag sunn mat med barna

NRK melder at dagens barn ikke kan lage mat og mangler grunnleggende ferdigheter på kjøkkenet. Her får du noen gode tips til hvordan barna kan bli en større del av jobben på kjøkkenet.

Les hele artikkelen06.02.2013
Lag tortillasnitter av tacorester

Fredag er tacotid og nåde oss hvis vi glemmer det! Taco er nemlig barnas favoritt. Hvis det blir rester fra fajitasene lager jeg tortillasnitter til lunsj dagen etter.

Les hele artikkelen17.01.2013
Lær barnet ditt nettvett

Internett er kommet for å bli. Som foreldre må vi lære barna å bruke vettet på nettet. Til tider kan det være vanskelig å følge med i utviklingen, men på Barnevakten.no får du til enhver tid oppdatert informasjon om barn og nettbruk.

Les hele artikkelen14.01.2013
Laget og spist opp i en fei

De ble laget på en fredag, spist opp innen søndag. Vil du ha oppskriften, eller?

Les hele artikkelen18.12.2012
Å perle julestjerner

Det er veldig koselig å ta frem disse fra i fjor. Barna perlet stjerner hele tiden og jeg tenkte - hva med å perle julestjerner?

Les hele artikkelen15.12.2012
Er det egoistisk å gå videre?

Marius Holmsen mistet kona Soad i kreft for et par år siden og har delt sine sorger med oss. Parets datter Maria var bare halvannet år. Nå takker den kjente pappabloggeren for seg og vil gå videre. Han har fått seg kjæreste.

Les hele artikkelen13.12.2012
Aktivitetskalender

Endelig kommer den altså - aktivitetskalenderen som jeg har skrytt av et par uker her og på Facebookgruppa vår. Det er på tide å ha det litt gøy med ungene før jul!

Les hele artikkelen26.11.2012
Julekurven

Jobber du fortsatt med juleforberedelser? Vi har hatt en serie med forslag til fornuftige pakkekalendergaver. Ved å lage en julekurv kan du kombinere juleverksted med julepakkekalenderen.

Les hele artikkelen25.11.2012
Julepakkekalender for dummies

Julegavekalender til 3 barn? Det er jo bare 72 pakker. Er det noen sak? Eller... Her er 10 gode tips iallefall!

Les hele artikkelen20.11.2012
Det lille juletreet

Ideen med det lille juletreet oppsto samme år som jeg skulle lage pakkekalender til de to eldste barna mine. Halvparten av pakkene inneholdt julepynt til en liten stuegran. Vi skapte en tradisjon som har pågått i flere år.

Les hele artikkelen19.11.2012
Ønsker seg snille foreldre

Barn ønsker seg foreldre som baker julekaker, pynter hjemme og bruker tiden sin på dem og ikke shopping. Her finner dere tips til veldedige organisasjoner dere kan støtte og nettbutikker å handle i slik at julehandelen tar mindre tid.

Les hele artikkelen16.11.2012
Forundringspakke til bursdag

Hva skal vi finne på når eldstjenta i hus skal i bursdag? Det er helt utrolig hvor mange skatter man kan gi bort hvis man bare leter godt nok.

Les hele artikkelen11.11.2012
Muffinspynteparty og andre gode tips

Når femten niåringer kommer sammen i en bursdagsfest er muffinspynting en fin aktivitet. I artikkelen kan du også lese om et par andre tips til både jente - og guttebursdager.

Les hele artikkelen04.11.2012
Kake med smil

Denne kaken ble bakt til et Halloweenparty og skal ligne et gresskar, men jeg synes at smilet fint kan brukes i andre anledninger også.

Les hele artikkelen03.11.2012
Ikke glem den Rosa sløyfen!

Rosa Sløyfeaksjonen går mot slutten. I en hel måned har den rosa fargen satt sitt preg på en eller annen måte. Bente Nymoen laget cupcakes med rosasløyfepynt. Hun er en av de som samlet penger til bekjempelse av brystkreft.

Les hele artikkelen27.10.2012
Hvem tar ansvar?

En liten gutt gleder seg til å feire fødselsdagen sin, men ingen dukker opp. Hvem har ansvaret? Barn eller foreldre? Vi trenger gode kjøreregler for hvordan slike ting skal fungere.

Les hele artikkelen27.09.2012
Mine resirkulerte matpakker

Etter å ha lest blogger og en kokebok om fancy matpakker fant jeg min egen vri. Disse matpakkene er både basert på restemat, bokser jeg allerede hadde og resirkulerte produkter som egentlig skulle kastes.

Les hele artikkelen10.09.2012
Rask mat med egg og paprika

Et par paprika, noen egg, litt friske urter og noen cherrytomater er oppskriften på en vellykket lunsj eller middag på travle dager.

Les hele artikkelen25.08.2012
Kokkekamp med indisk mat

Niru Kumra ønsker å gjøre indisk mat like vanlig på fredagskvelden som pizza og taco. Hun inviterte 6 unge, håpefulle kokker til kokkekamp for å bevise at det er lekende lett å lage nydelig mat på indisk vis.

Les hele artikkelen22.06.2012
17. mai kake i rødt, hvitt og blått

Pavlova er et funn for oss som ikke er så flinke til å bake kake. Oppskriften er like enkel som å bruke en Toropose og jammen smaker den helt himmelsk også. Den kan bakes til alle årstider og pyntes med all slags frukt og bær.

Les hele artikkelen14.05.2012
Go bananas

Hver gang bloggeren Susanne Kaluza ser disse bananene, så dukker gode barndomsminner opp. Lag slike og skap gode minner du også!

Les hele artikkelen02.05.2012
Lag søte små mus med boller, rosa farge og lakris

Se på disse søte, små, rosa musene og smak gjerne litt på dem også. De vil garantert være en slager på neste barnebursdag.

Les hele artikkelen26.04.2012
Så karse med Pim og Peonia

Vi feirer påske og det går mot vår og lysere tider. Det finnes mange grunner til å så karse med Pim og Peonia. Bli med på en helt ny verden. I Pixiegarden bor de små PixieFeene og de trenger hjelp til å så karse før morgenduggen forsvinner.

Les hele artikkelen01.04.2012
Tusenben med muffins og sure føtter

Denne lille rakkeren prydet bordet i et barneselskap. Det er enkelt å lage. Her finner du oppskriften.

Les hele artikkelen24.01.2012
Lag fruktspyd!

Inviter venner og naboer på lekre fruktspyd. Barna kan være med å dele opp frukten og lage et dekorativt spyd. Når jeg har arrangert det hjemme hos meg, opplever jeg ofte at barna utvikler smaksreportoaret sitt og vil prøve nye frukter.

Les hele artikkelen10.03.2011
Søndag er morsdag!

Dette er dagen da vi feirer mor med kaffe på sengen, blomster og kake. FAR OG BARN oppfordrer alle fedre til å bruke morsdagen til å vise hvor høyt vi og våre barn verdsetter mor.

Les hele artikkelen11.02.2011
Syv slag til jul - Hello Kitty Cakepops

Ønsker du å bake syv slag kaker til jul, men mangler gode tips? Fortvil ikke! Vi har fått eksperthjelp av kakebaker Villa Perlesukker! Del 4 er nå ute og denne gangen baker vi Hello Kitty Cakepops

Les hele artikkelen22.12.2010
Syv slag til jul - Nisseluer

Ønsker du å bake syv slag kaker til jul, men mangler gode tips? Fortvil ikke! Vi har fått eksperthjelp av kakebaker Villa Perlesukker! Del 3 er nå ute og denne gangen baker vi Nisseluer

Les hele artikkelen09.12.2010
Syv slag til jul - Sara Bernard

Ønsker du å bake syv slag kaker til jul, men mangler gode tips? Fortvil ikke! Vi har fått eksperthjelp av kakebaker Villa Perlesukker! Del 2 er nå ute og denne gangen baker vi Sara Bernard

Les hele artikkelen07.12.2010
Syv slag til jul - Mini pepperkakehus

Ønsker du å bake syv slag kaker til jul, men mangler gode tips? Fortvil ikke! Vi har fått eksperthjelp av kakebaker Villa Perlesukker!

Les hele artikkelen05.12.2010
Hjemmelaget tomatsuppe med tortillasnitter

Hjemmelaget tomatsuppe er en av favorittene hjemme hos oss. Dette er en fin rett som du kan lage samme med barn eller barnebarn

Les hele artikkelen08.11.2010
Stallo og sølvmånen

Samisk kultur og tradisjon formidles til barn via bøker, musikk, teater, museer og egne fornøyelsesparker. Bli med på en snarvisitt inn i en spennende og lite utforsket verden.

Les hele artikkelen26.10.2010
Bli med og lag verdensrommet

Verdensrommet er stort, mystisk og spennende. I vårt solsystem finnes 8 planeter. Vi har laget et bilde av verdensrommet. Det kan også du gjøre.

Les hele artikkelen21.09.2010